Vytvorte si zo spálne oázu pokoja

15. 12. 2021

Vytvorte zo svojej spálne oázu pokoja. Máme pre vás niekoľko tipov, ako na to.

Tretinu svojho života strávite práve v spálni, a preto by ste sa v nej mali cítiť pohodlne. Pomôžeme vám vytvoriť dokonalú atmosféru, ktorá bude podporovať dobrý spánok, ale aj celkový príjemný pocit vo vašej spálni.

Spánok je kľúčový

Možno sa pýtate, prečo by sa mal klásť dôraz na zariaďovanie spálne, keď väčšina z nás sa tam ide len vyspať. Máme na to svoju odpoveď: Priemerný človek spí 8 hodín denne, čo predstavuje približne 229 961 hodín spánku za život. Všetci vieme, že spánok je kľúčom k tomu, aby sme sa cítili, vyzerali dobre a mali dostatok energie na vykonávanie každodenných činností. Preto prebúdzanie sa v čistom a usporiadanom prostredí, pokladáme za nutnosť pre celkové psychické zdravie.

Ako si vytvoriť svoju oázu pokoja?

Na to, aby ste sa cítili naozaj pohodlne a bezpečne a tým si zabezpečili aj plnohodnotný spánok, stačí splniť niekoľko jednoduchých krokov a spálňa sa stane vašim najobľúbenejším miestom v dome.

Farebná schéma

Jasné a živé farby sa môžu stať zdať ako skvelá voľba, no zle navolené farebné kombinácie môžu spôsobiť nežiaduci účinok a váš spánok môže byť narušený. Je dobré vyberať si upokojujúce farby, ako sú: pastelové odtiene modrej a zelenej, pretože podporujú upokojujúcu atmosféru. Viac o tom, ako farebne ladiť spálňu, sme pre vás spísali v tomto článku.

Nový matrac

Dobrému spánku môže pomôcť len kvalitný matrac. Ak máte svoj matrac už nejakú tú dobu, je hrudkovitý, príliš mäkký, alebo tvrdý a bráni vám pri pokojnom zaspávaní, je čas ho vymeniť za nový. Pri kúpe nového matraca si urobte rozsiahly prieskum. Naši predajcovia vám ochotne poradia a pomôžu pri správnom výbere.

Čistá izba, čistá myseľ

Príliš veľa neporiadku vo vašej izbe ovplyvňuje aj to, aký máte spánok a ako rýchlo a pokojne dokážete zaspať. Usporiadané skrine, zásuvky a veci, ktoré majú svoje miesto, dokážu urobiť ozajstné zázraky! Preto sa snažte mať v spálni poriadok, aby ste sa nemuseli báť, že v noci o veci zakopnete. Chcete mať perfektnú spálňu? Toto sú tipy ako na to.

Jemné osvetlenie

Vo večerných hodinách, keď začína náš organizmus relaxovať, môže úroveň svetla ovplyvňovať, ako dlho vám bude trvať zaspávanie. Vaše oči a myseľ potrebujú čas na prispôsobenie sa a prechod z jasného svetla do náhlej čierno – čiernej tmy. Preto zaobstaranie si stmievača v spálni môže postupne uvoľniť vašu myseľ a pripraviť ju na hlboký spánok.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk