AKO SI VYBRAŤ SPRÁVNU POSTEĽ

12. 05. 2018

Chcete si konečne aj vy dopriať zdravý spánok a počas noci sa cítiť ako v bavlnke? Ak vám vaša súčasná posteľ nedokáže poskytnúť dokonalý komfort, ktorý vám to umožní, je čas poobzerať sa po novej. Výber správnej postele je však veľmi náročný a často predstavuje hotovú alchýmiu. Aj preto vám chceme poradiť, na čo zamerať pri hľadaní postele, ktorá vám vytvorí ideálne podmienky na zdravý spánok.

ZÁKLADOM JE KVALITNÝ MATERIÁL A PEVNÉ PREVEDENIA SPOJOV

Azda najdôležitejším kritériom pri výbere postele je materiál. Ten musí byť dostatočne pevný, aby bola posteľ odolná, nevŕzgala a plnohodnotne slúžila aj desiatky rokov. Rovnako tak je nutný aj vhodný spôsob spojov. Medzi tie najkvalitnejšie postele sa samozrejme radia tie, ktoré sú vyrobené z masívneho dreva. Takýto materiál je celistvý, jednotný a prakticky nesmrteľný. Obdobnú kvalitu, no za nižší peniaz, vám dokáže poskytnúť aj drevotrieska. Pri výbere postele sa však okrem samotného materiálu zamerajte aj na jeho hrúbku či výšku. Na týchto parametroch totiž stojí pevnosť, stabilita a odolnosť postele. Hrúbka materiálu základnej konštrukcie postele by mala byť minimálne 25 mm, inak výrobca nedokáže zabezpečiť osadenie silných spojovacích prvkov. V prípade príliš malej šírky materiálu bude posteľ vystavená pruženiu, a tým namáhaniu spojov, čo pocítite ako nepríjemné vŕzganie. Aj preto by šírka materiálu použitých na bokoch, strede či čele postele nemala byť menšia ako 18 cm. Medzi systémami spojov sú zaručene najkvalitnejšie kovania, ktoré sa kombinujú s kolíkovými spojmi. Určite vám neodporúčame plastové spojovacie trojuholníky či „Lká“ z plechu vyznačujúce sa nízkou životnosťou a nemožnosťou dotiahnutia spoju, ktorý sa môže užívaním mierne povoliť.

ROŠT BY MAL BYŤ PEVNE UKOTVENÝ O KONŠTRUKCIU POSTELE

I keď rošty bývajú súčasťou postelí len zriedka, je vhodné sa pri jej výbere zamerať na spôsob, akým je možno rošt ukotviť o základný rám. Práve upevnenie roštu je veľmi dôležité pre plnohodnotný spánok, pretože ak by bol položený voľne, môže sa posúvať, a tým spôsobovať nielen nepríjemné šramotenie, ale aj nedostatočné pruženie matraca. Žiaľ, systém kotvenia roštu o konštrukciu postele používa len 5% výrobcov.

ODVETRÁVANÝ ÚLOŽNÝ PRIESTOR

Ak posteľ, ktorú ste si vyhliadli, zahŕňa aj úložný priestor, je vhodné sledovať nielen jeho kapacitu, ale aj spôsob odvetrávania. Aby sa v ňom nekumulovala vlhkosť a s ňou aj ideálne podmienky na množenie plesní a húb, musí byť zabezpečená ventilácia postele nielen zhora, ale aj z jej spodnej strany.

KRÁĽOVSKÁ LÍNIA PRE POHODLNÝ SPÁNOK A RANNÉ VSTÁVANIE

Máte problémy s chrbticou či kĺbmi a ťažko sa vám ráno vstáva z postele? Spozorovali ste, že pri nocovaní v hoteli sa vám niekedy vstávalo lepšie, než u vás doma? Zapríčinené to môže byť výškou postele. Ak je posteľ vyššia, pri vstávaní nemusíme zapájať tak veľkú silu, čo šetrí chrbticu a kĺby. Aj preto pre vás spoločnosť Wood Service Group pripravila líniu postelí – Kráľovská veľkosť s nadštandardnou výškou až 55cm, ktorá je určená pre všetkých ľudí s podobnými zdravotnými problémami či tých, ktorí chcú spať v maximálnom pohodlí ako králi. Kvalitné postele zabezpečujúce zdravý a pohodlný spánok môžete nájsť aj na našej internetovej stránke: http://www.postele-spalne.sk/

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk