Ako si vybrať ten správny matrac

04. 01. 2022

Premýšľate nad kúpou nového matraca? Na trhu je niekoľko druhov. My vám pomôžeme s výberom predovšetkým, ak trpíte zdravotnými problémami chrbtice, či kĺbov.

Konečne ste sa rozhodli. Starý matrac nie je to, čo bývalo, budíte sa v priehlbinke vyčerpaní, či s bolesťou chrbta? Áno, je čas vybrať si nový matrac! Je tu však jeden háčik. Aj z nového matraca môžete trpieť bolesťami a dokonca väčšími ako doteraz. Máte šťastie, že čítate tento článok. Viete prečo? Pretože aj napriek tomu, že na trhu existuje niekoľko druhov matracov, nie všetky môžu pasovať práve vám. V príspevku sa dočítate nielen o všetkých možných druhoch matracov, ale nájdete aj užitočné rady, ako si vybrať ten správny matrac práve pre vás.

                                       

           

Oboznámte sa s najlepšími typmi matracov:

Pružinové matrace - využívajú špirály, ktoré často poskytujú tradičný pocit odrazu a silnú oporu.

Latexové matrace - zvyčajne ponúkajú väčší odraz a odozvu ako matrace s vnútornými pružinami a majú tendenciu chladiť.

Matrace z pamäťovej peny - sú navrhnuté tak, aby sa prispôsobili telu, čo môže viesť k uvoľneniu tlaku. Materiál má tendenciu zohrievať.

Hybridné matrace - kombinujú vrstvy pamäťovej peny alebo latexu na matraci s vnútornou pružinou, často s cieľom poskytnúť kombináciu mäkkosti a podpory.

Nafukovacie matrace - používajú vzduchovú pumpu na nafúknutie matraca na požadovanú úroveň tuhosti. Každá strana postele zvyčajne používa samostatnú vzduchovú komoru na umiestnenie dvoch spiacich s rôznymi preferenciami.

Matrace sa hodnotia aj podľa tvrdosti. Všeobecne platí, že príliš tvrdý, alebo príliš mäkký matrac nemusí dostatočne podporovať chrbticu.

Dbajte na zdravý spánok a s ním spojené aj zdravie vašej chrbtice

Ak trpíte ochorením chrbta, alebo krku, porozprávajte sa o výbere vhodného matraca aj s vašim lekárom, či fyzioterapeutom. Pri ležaní na matraci by ste sa mali zamerať na to, aby krk a kríže boli v neutrálnej polohe. Aj keď lekári nie sú odborníkmi na matrace, poznajú vašu anamnézu a môžu vám z tohto hľadiska dobre poradiť.

Ortopedické matrace sú navrhnuté tak, aby poskytovali pevnejší povrch a cielenú oporu pre vašu chrbticu a kĺby. Ortopedický je lekársky termín. Týka sa oblasti ortopédie, ktorá sa zameriava špeciálne na funkciu chrbtice a ostatných kĺbov. Ortopedickí špecialisti pomáhajú diagnostikovať a liečiť problémy, ktoré postihujú kosti, kĺby, väzy, šľachy a svaly. Ortopedické matrace bežne používajú ľudia, ktorí trpia bolesťami chrbtice. V priebehu rokov však boli ortopedické matrace navrhnuté tak, aby sa stali viac než len riešením bolesti chrbta.

Kúpu tvrdého alebo pevného matraca si dobre premyslite. Niektoré výskumy ukázali, že najlepším matracom pri bolestiach krížov je skôr stredne tvrdý než pevný matrac. Existuje rozdiel medzi pevnou oporou a pohodlným pocitom. Určite je dobré mať dva v jednom, a to pevnú oporu a pohodlie.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk