Aj prikrývka vplýva na kvalitu spánku. Ako si vybrať tú správnu?

24. 11. 2022

Vedeli ste, že kvalitu vášho spánku môže ovplyvniť aj typ prikrývky? Poradíme vám, ako si vybrať tú správnu.

 Dobrý spánok je dôležitý pre naše fyzické aj duševné zdravie. Vedeli ste však, že kvalitu vášho spánku môže ovplyvniť aj typ prikrývky, ktorú používate? V tomto príspevku sa budeme venovať tomu, ako si vybrať správnu prikrývku, aby ste mohli pokojne spať.

Rôzne typy prikrývok a ich účely

Pokiaľ ide o posteľnú bielizeň, neexistuje univerzálne riešenie. Typ prikrývky by ste si mali vybrať na základe svojich osobných preferencií. Vo všeobecnosti existujú tri hlavné typy prikrývok: syntetické, prírodné a páperové.

  • Syntetické prikrývky sú vyrobené z umelých materiálov, ako je polyester alebo akryl. Zvyčajne sú lacnejšie ako prírodné alebo páperové prikrývky a ľahko sa udržiavajú. Často však môžu byť menej pohodlné ako iné typy prikrývok.

  • Prírodné prikrývky sú vyrobené z materiálov, ako je vlna alebo bavlna. Sú zvyčajne drahšie ako syntetické prikrývky, ale môžu byť pohodlnejšie a odolnejšie.

  • Prikrývky z páperia sú vyrobené z mäkkého, nadýchaného podkladu kačíc alebo husí. Zvyčajne sú najdrahším typom prikrývok, ale môžu byť aj najpohodlnejšie.

Bez ohľadu na to, aký typ prikrývky si vyberiete, je dôležité, aby bola dostatočne veľká a zakryla celé vaše telo, aby ste mohli zostať v teple počas celej noci. Kvalitná prikrývka môže výrazne ovplyvniť kvalitu vášho spánku, preto vyberajte múdro.

Faktory na zváženie pri výbere prikrývky

Materiál prikrývky je dôležitý, pretože ovplyvňuje reguláciu teploty aj trvanlivosť prikrývky.

Čo sa týka hmotnosti, ťažká deka je skvelá na zimné mesiace, keď potrebujete extra teplo, ale ľahká deka je lepšia na letné mesiace alebo ak máte tendenciu sa v noci zahrievať. Dôležitá je aj veľkosť. Prikrývka by mala byť dostatočne veľká na to, aby zakryla celé vaše telo, ale nie taká veľká, aby sa počas spánku stala nepohodlnou.

Záťažové prikrývky

Stresové prikrývky, známe aj ako záťažové prikrývky, sú čoraz populárnejšie ako spôsob prirodzeného zmiernenia stresu a úzkosti. Tkanina je tiež podšitá vrstvou korálikov, ktoré pri pohybe masírujú vaše telo, zvyšujú krvný obeh a pomáhajú znižovať svalové napätie.

Záťažové prikrývky sa môžu používať aj na zmiernenie bolesti pri ochoreniach, ako je artritída a chronická bolesť. Ak trpíte nespavosťou alebo úzkosťou, záťažová prikrývka môže byť práve to, čo potrebujete na dobrý spánok.

Ako si teda vybrať dokonalú prikrývku? To závisí od vašich potrieb a preferencií. Vo všeobecnosti je však dôležité vybrať si prikrývku, ktorá je kvalitná, vyrobená z prírodných materiálov a je pre vás pohodlná.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk