Čo by ste mali vedieť o zdravom spánku tých najmenších.

15. 02. 2019

Spánok je dôležitý pre každého jedného z nás, no hlavne je dôležitý pre našich najmenších. Zdravý spánok detí totižto ovplyvňuje ich fyzický a mentálny vývin a dochádza v ňom k rastu a  regenerácií síl.

Ak deti majú nedostatočný spánok, môže dochádzať k poruchám ich správania, sú nesústredené, mrzuté a niekedy aj impulzívne.

My chceme, aby sme sa všetci budili s úsmevom na tvári a mali vďaka dobrému spánku príjemný deň. Preto by sme im chceli ponúknuť tiež dobrý spánok na kvalitnom matraci. Tak sa spolu skúsme pozrieť na to, ako by mal vyzerať zdravý spánok u detí a ako im k tomu môžeme dopomôcť.

Správny výber matraca pre deti

Deti trávia v posteli dlhú dobu, pretože z nás spia najdlhšie a najčastejšie. Samozrejme, že u každého dieťaťa je to individuálne a preto by sme mali dbať aj na ich pohodlie. Taktiež by sme pri výbere toho správneho matraca mali stráviť nejaký ten čas a popremýšľať o tých najvhodnejších a kvalitnejších. 

 Novorodenci v posteli trávia najviac času. V postieľke strávi približne 20 hodín denne. Takže matrac by mal v prvom rade vypĺňať celý priestor v postieľke, aby nedošlo k akémukoľvek poraneniu dieťaťa. Takýto matrac by nemal byť vyplnený pamäťovou penou. Mohlo by pri raste dochádzať k rôznym deformáciám.

Deti od 3. roku spia približne 10 až 15 hodín denne. Čo je už zjavné, že spia menej ako novorodenec. No, v takomto veku už má zvyčajne dieťa svoju vlastnú posteľ a izbu. Preto by sme pri výbere matracu mali počítať s tým, že by mal vydržať už dlhšie. Lenže ako si poradiť pri takejto kúpe? Aby ste svojmu dieťaťu dopriali čo najväčšie pohodlie? Tu je naše odporúčanie.

  1. Matrac by nemal by byť veľmi mäkký. Dieťa totižto leží v priehlbine a dochádza ku kriveniu chrbtice.

  2. Matrac by mal čo najlepšie kopírovať postavu dieťaťa, tým pádom by sa chrbtica nemala prehýbať ani na boku a ani na chrbte.

  3. Matrac pre deti by mal byť teda tuhší. Takže ideálny je stredne tuhý matrac. Aby sa telo do neho len tak nezaborilo.
  4. Nemusí to byť žiadny drahý a luxusný matrac. Skôr dbajte nato, aby bol tvarovo stály a aby bol z kvalitných pien.   

 V druhom rade je dôležité, aby bol matrac priedušný a dobre odvádzal vlhkosť. Pretože veľa detí trpí rôznymi alergiami a astmami. Preto sú odporúčané matrace so snímateľným poťahom, aby sa dal kedykoľvek oprať v práčke. Sú rôzne poťahové látky na matrace, napríklad so striebrom, so špeciálnou úpravou proti rastu baktérii, mikroorganizmov či kvasiniek. Ak vaše dieťa náhodou trpí alergiami alebo astmami, zabezpečte mu teda antibakteriálny matrac s antibakteriálnou úpravou.

Môže sa nájsť veľa faktorov, ktoré vášmu dieťaťu znepríjemnia spánok. Preto je dôležité zabezpečiť pre neho to najlepšie pohodlie. Aby nemalo žiadne zlé návyky počas spánku, a aby ste sa v kľude vyspali aj vy.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk