Vyspite sa doružova! Vieme ako na to

15. 11. 2021

Ak sa v noci budíte, alebo neviete večer zaspať a ráno sa zobúdzate vyčerpaní a neoddýchnutí, je čas vám s tým pomôcť. Ponúkame niekoľko dobrých rád ako zaspať rýchlo a mať zdravý spánok.

Ak sa budíte ráno vyčerpaní a máte pocit, že váš spánok bol plytký a nedostatočný, ste na správnom mieste! Poradíme vám ako si privolať kvalitný a ničím nerušený spánok tak, aby ste boli ráno v dobrej nálade a s dostatkom energie do celého dňa.

Zaraďte si spánok do zoznamu vašich úloh

Možno to znie „komicky,“ no tak ako si viete nájsť čas na jedlo, schôdzku so známymi, či pozeranie televízie, takisto by ste si do vašej každodennej rutiny mali zaradiť aj spánok. Pokúste sa chodiť do postele v približne rovnaký čas. Dobrým tipom pred spánkom je navodenie si pohody, či už horúcim kúpeľom, alebo dobrou knihou.

Na matraci záleží

Určite ste to už počuli: „Tak ako starnete vy, spolu s vami starnú aj matrace.“ Týmto sme vás nechceli strašiť, ani vám pripomínať váš vek, ale určite po dobrom spánku sa bude vaše telo cítiť oddýchnuto a mladšie!

Preto neodkladajte kúpu nového matraca. Na výber je niekoľko druhov a dobrý predajca vám ponúkne matrac, ktorý bude dokonalo sedieť vašim potrebám. Rovnako ako matrac, tak aj vankúš plní svoju dôležitú úlohu pre kvalitný spánok. Pravidelná výmena matracov a vankúšov vám zaručí správnu oporu pre chrbticu a krk. Vy sa tak budete budiť oddýchnutí a bez bolesti! Ako nájsť ten správny matrac? Naše tipy sme spísali tu.

Vypnúť a vstať

Presne tak. Na mysli máme vypnutie budíka, ktorý vám určite zvoní niekoľkokrát. Je lákavé stláčať tlačidlo „odložiť budík,“ no týmto si narúšate spánok a koniec koncov vás to môže viac rozladiť, ako dodať správny štart do dňa. Nastavte si budík na čas a zbytočne to neodkladajte. Z postele budete musieť vstať tak či tak, a dokonca pri odkladaní budíka vám hrozí, že nakoniec do tej práce naozaj zaspíte.

Urobte si z vašej spálne útočisko kľudu a pohody

Ak trávite vo vašej spálni priveľa času prácou, váš mozog ju bude vnímať viac ako pracovňu, než miestom odpočinku. Preto sa snažte práci v spálni vyhýbať a navoďte si v nej atmosféru, kde sa budete cítiť príjemne. Urobte si prítmie, zútulnite si ju závesmi, či kobercom a uberte z kúrenia. Doprajte si dostatočné miesto na odpočinok kúpou väčšej postele s matracom, vďaka čomu vaše telo poriadne zrelaxuje!

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk