Posteľ s úložným alebo bez úložného priestoru?

10. 08. 2020

Pri hľadaní novej postele ste si určite všimli, že možnosti, ktorými nahradíte vašu starú posteľ je neúrekom. Trápi vás dilema či kúpiť posteľ s úložným alebo bez úložného priestoru? Odpoveď nájdete v našom článku.

Výhody a nevýhody postelí s úložným priestorom

Pri kúpe novej postele ste sa stretli so všelijakými typmi postelí. Medzi typy postelí, ktoré odporúčame na kúpu, a to nielen do stiesnených priestorov či malých bytov, sú postele s úložným priestorom. Tento typ postelí dokonale kombinuje svoju oddychovú a praktickú funkciu. Azda ich najväčšou výhodou je kvalitný a dostatočný priestor na uskladnenie vecí. Možno do nich vložiť nielen posteľnú bielizeň, ale aj sezónne oblečenie ako napríklad kufre, zimnú obuv a kabelky alebo množstvo vecí, ktoré momentálne nevyužívate.

Existuje niekoľko typov otvárania postelí s úložným priestorom. Hoci sa s ich dizajnom môžete vyhrať, k nevýhodám postelí s úložným priestorom patrí hromadenie prachu pod posteľou a zložitejšia údržba. Najväčšou nevýhodou je nájdenie spôsobu, ako sa dostať pod posteľ, aby ste sa mohli zbaviť neporiadku a prachu. Ideálnym riešením je preto kúpa postele s úložným priestorom, kedy úložný priestor nesiaha až po zem a vy môžete bez obáv upratovať.

Produkt si môžete zakúpiť tu

Na čo si treba dať pozor je odvetrávanie postele. Nezabudnite kúpiť posteľ, kde je úložný priestor nejakým spôsobom odvetrávaný. Kvalitný vetrací systém nielenže zabezpečí dobré odvetrávanie matraca, ale dbá aj na to, aby uskladnené veci nenatuchli a boli svieže.

Typy otvárania postelí s úložným priestorom

Existujú postele, ktorých úložný priestor má podobu zásuviek, avšak sú tu aj postele, ktorých úložný priestor otvoríte nadvihnutím vrchnej časti postele spolu s roštom aj matracom. Dobre si premyslite, ako často plánujete úložný priestor otvárať a vyberte si posteľ, ktorá pre vás bude najpohodlnejšia.

1. otváranie zboku

Výhodou bočného otvárania je oddelený úložný priestor, čo značne uľahčuje manipuláciu s posteľou. Pri potrebe otvárania postelí môžete otvoriť len tú polovicu, ktorú potrebujete. Otváranie je naozaj jednoduché. Chyťte rošt a matrac zboku a jemne potiahnite hore.

Nevýhodou bočného otvárania je množstvo priestoru potrebného okolo postele z oboch strán. Tento typ otvárania je špecifický nielen pre dvojlôžko (manželská posteľ), ale aj pre jednolôžko.

2. otváranie spredu –polohovacie rošty

Otváranie spredu a možnosť polohovania hlavy a nôh majú najmä čalúnené postele s úložným priestorom. Výhodou takéhoto otvárania je oddelený úložný priestor s možnosťou otvorenia len jednej časti postele. Niekto môže ako výhodu brať to, že si môže svoje veci uložiť pod svoju časť postele. Tento typ otváranie je dostupný pre manželské postele aj jednolôžko.

3. otváranie spredu – rošt v celku

Takúto posteľ otvoríte naozaj jednoducho! Stačí, ak rošt s matracom potiahnete hore. Nevýhodou je, že musíte otvoriť vždy celé dvojlôžko. Taktiež myslite na to, že potrebujete množstvo priestoru pred aj nad posteľou.

Výhodou takého otvárania je zase to, že máte prehľad, kde čo máte uložené. Navyše, ak priestor nie je predelený priečkou, môžete tu uložiť aj väčšie veci.

4. zásuvky

Jedným z obľúbených typov otvárania postelí s úložným priestorom sú aj zásuvky. Väčšinou ich nájdete z bočnej strany postele. Pri výbere tohto typu postele si však dajte pozor na to, aby ste na otvorenie zásuvky mali dostatočný priestor naokolo. 

Čo dodať na záver? Postele s úložným priestorom sú praktickým kúskom každej domácnosti. Úložný priestor oceníte nielen vy, ale aj vaše deti, ktoré ho môžu využívať napríklad na uskladnenie hračiek. Veď priestoru na odkladanie vecí nie je nikdy dosť! Neváhajte nás kontaktovať a my vám poradíme, aký typ postele s úložným priestorom sa hodí práve do vašej spálne.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk