Bolí vás chrbát? Zvážte kúpu nového matraca

24. 11. 2020

Kvalitný nočný spánok môže pomôcť znížiť bolesti chrbtice, avšak, na oddych a regeneráciu naše telo potrebuje dobrý podporný matrac.

Celodenné sedenie za stolom v kancelárii, státie za pokladňou či nosenie podpätkov, sa jednoznačne odzrkadľuje v bolestiach vašej chrbtice. Bohužiaľ, väčšina z nás necvičí pravidelne, fyzicky sa pohybujeme len minimálne, a tak túto bolesť nevieme zastaviť. Kvalitný nočný spánok môže pomôcť znížiť bolesti chrbtice, avšak, na oddych a regeneráciu naše telo potrebuje dobrý podporný matrac. Bolí vás chrbát? Zvážte kúpu nového matraca.

Prečítajte si aj: Zlý matrac ohrozuje vaše zdravie

Matrac z pamäťovej peny Curem C 7000 XD. Produkt si môžete zakúpiť tu.

Aký je podporný matrac a čo má spoločné s bolesťami vašej chrbtice?

Keď predajca matracov začne hovoriť o podpore a prispôsobivosti, má na mysli to, ako dobre si matrac dokáže udržať rovnako rovný povrch pre ľahšie (hlava, ruky a nohy) a ťažšie (boky a trup) časti tela.

Podporný, vyhovujúci matrac umožňuje vašim chrbtovým svalom uvoľniť sa, čo zlepšuje zdravý krvný obeh a znižuje otáčanie počas spánku. Navyše, matrac s dobrou prispôsobivosťou zmierňuje bolesti v tlakových bodoch a chráni chrbát pred bolesťou.

Matrac, ktorému chýba prispôsobivosť, môže spôsobovať bolesti v dolnej časti chrbta preto, lebo vaše telo leží v neprirodzenej plochej polohe.

Matrac Senzácia. Produkt si môžete zakúpiť tu.

Aký typ matraca je vhodný na prevenciu a zníženie bolesti chrbtice?

Aby ste minimalizovali bolesť chrbtice a pomohli telu oddýchnuť si v liečivom regeneračnom spánku, potrebujete matrac, ktorý vyhovuje vašim obľúbeným spánkovým polohám a zároveň podporuje všetky časti tela. Matrace všeobecne spadajú do troch kategórií:

  1. Mäkké matrace - majú tendenciu prispôsobovať sa telu, ale nedokážu poskytnúť rovnomernú podporu celému telu, čo môže mať za následok bolesti krížov.
  2. Stredne tvrdé matrace - majú tendenciu prispôsobovať sa vášmu telu rovnomerne po celej ploche matraca, čo u väčšiny ľudí zmierňuje bolesť v tlakových bodoch chrbtice.
  3. Tvrdé matrace - telu ponúkajú dobrú podporu, avšak, nerovnomerne, čo môže viesť k bolestiam v tlakových bodoch chrbtice.

Zvažujete kúpu nového matraca? Naše tipy, ako si vybrať správny matrac, sme pre vás spísali v tomto článku.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk