Ako zvládať finančný stres, ktorý vám v noci nedá spať?

12. 03. 2021

Finančné starosti sú niekedy tak stresujúce, že na ne myslíme aj počas celého dňa. Čo ale robiť v prípade, ak nám finančný stres v noci nedá spať?

Finančné starosti sú niekedy tak stresujúce, že na ne myslíme aj počas celého dňa. Čo ale robiť v prípade, ak nám finančný stres v noci nedá spať?

Prečítajte si aj: Vyberte si nový matrac bez obáv a strachu!

Aká je realita?

Nedávna americká štúdia zistila, že viac ako polovica (60%) zúčastnených popísala svoju finančnú situáciu ako ´žitie od výplaty do výplaty,´ pričom až traja zo štyroch respondentov (75%) sa obávajú o svoju finančnú budúcnosť.

Finančná situácia hrá obrovskú úlohu v tom, ako vnímame sami seba i ľudí naokolo. Rok 2020 podrazil finančnú stabilitu každého... Zarábam dosť peňazí? Šetrím dosť peňazí? Ako mám zaplatiť účty a poistky? Mám dosť na to, aby som uživil svoju rodinu? Toto sú otázky, ktoré vám možno už nejaký ten čas nedajú spať a teraz sú zosilnené kvôli pandémii COVID-19.

Je zrejmé, že pandémia vytvorila prostredie neistoty a nestability, ktoré vyvoláva bezprostredné obavy, napríklad ako zabezpečiť seba a rodinu, ale aj dlhodobejšie obavy z toho, čo prinesie budúcnosť.

Aké sú naše tipy na zvládanie finančnej neistoty počas pandémie?

  • v noci sa snažte odpočinúť si, trápte sa inokedy - Cieľom nie je priamo ignorovať vašu finančnú situáciu, ale vyhradiť si čas na premýšľanie o nej počas dňa, aby sa tieto myšlienky neobjavovali pred spaním a vo vašich nočných morách.
  • odreagujte sa cvičením - Počas cvičenia sa v tele uvoľňujú endorfíny, ktoré sú zodpovedné za pocity šťastia a spokojnosti. A dobrý pocit pomáha v spánkovom procese.
  • vytvorte si rutinu - Vytvorte si večernú rutinu, ktorá pomôže pripraviť vaše telo a myseľ na spánok.
  • zamyslite sa nad tým, aká je vaša situácia a aké máte možnosti - Požiadajte o pomoc! Obráťte sa na finančného poradcu, ktorý vám poradí, ako mať situáciu pod kontrolou. Stratili ste zamestnanie? Zistite, či máte nárok na príspevok v nezamestnanosti alebo inú formu finančnej podpory od štátu.

Súčasná situácia je naozaj nepredvídateľná. Preto je dobre urobiť opatrenia, ktorými svoje starosti a finančný stres eliminujete.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk