Ako si vybrať matrac, ktorý je vhodný na prevenciu a zníženie bolesti chrbtice?

14. 01. 2021

Bolesti chrbtice vedia byť poriadne nepríjemné. Práve preto je nájdenie matraca, ktorý vaše bolesti bude redukovať, nie umocňovať, dôležité.

Bolesti chrbtice vedia byť poriadne nepríjemné. Práve preto je nájdenie matraca, ktorý vaše bolesti bude redukovať, nie umocňovať, dôležité. Možno si kladiete otázku: “Je kúpa nového matraca tým najlepším začiatkom?“ Odpoveď je ÁNO. Ako si vybrať matrac, ktorý bude vhodnou prevenciou pred bolesťami chrbtice?

Je tvrdý matrac skutočne lepší pre váš chrbát?

Možno si mýlite tvrdosť s podporou; nedávne štúdie ukazujú, že maximálnu podporu a úľavu od bolesti chrbta poskytuje stredne pevný matrac. Štúdia publikovaná v britskom lekárskom časopise The Lancet hovorí, že pacienti trpiaci bolesťami chrbta hlásili zlepšenie pri spánku na stredne tvrdom matraci, na rozdiel od tých, ktorí spali na tvrdom matraci.

Štúdie sa zúčastnilo 313 dospelých s chronickými bolesťami dolnej časti chrbta a bolesťami chrbta. V rámci štúdie boli subjekty náhodne rozdelené do dvoch skupín. Prvá skupina spala na stredne tvrdom matraci namiesto svojho normálneho matraca a druhá skupina na tvrdom matraci. V porovnaní s pacientmi, ktorí spali na tvrdom matraci, hlásili pacienti, ktorí spali na stredne tvrdých matracoch, znížený výskyt bolesti chrbta v posteli a zníženú bolesť chrbta pri vstávaní z postele. Výsledky štúdie naznačili, že úľavu od bolesti chrbta poskytuje stredne tvrdý matrac. Bolí vás chrbát? Zvážte kúpu nového matraca.

Cena ≠ kvalita

Častokrát máme tendenciu spojiť cenovú reláciu s kvalitou produktu. Pokiaľ ide o matrace, cena nerovná sa kvalita. Nájdenie matracu, ktorý uľaví vašim bolestiam, nemusí byť vôbec nákladnou záležitosťou.

Matrac vyberajte od typu vašej postavy a podpory, ktorú potrebujete

Či ste vysokej, nízkej alebo strednej postavy, matrac, na ktorom spíte, musí poskytovať dostatočnú podporu celému vášmu telu. Každý z nás sme iný - a práve preto každému z nás vyhovuje iný typ veľkosti či tvrdosti matraca. O tom, aký typ matraca je vhodný pre vaše telo, sme sa rozpísali v tomto článku

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk