Ako rastliny v spálni zlepšujú váš spánok

14. 11. 2022

Vedeli ste, že rastliny v spálni môžu pomôcť vášmu spánku? Prečítajte si v našom článku ako rastliny ovplyvňujú naše zdravie a spánok.

Ako dobre spíte v noci? Ak ste ako väčšina ľudí, pravdepodobne by ste potrebovali zlepšenie. Vedeli ste, že rastliny v spálni môžu pomôcť zlepšiť kvalitu vášho spánku?

Rastliny uvoľňujú do vzduchu kyslík, ktorý nám pomáha lepšie dýchať a pokojnejšie spať

Všimli ste si niekedy, že v miestnosti plnej rastlín sa cítite lepšie? Je to preto, že rastliny pri fotosyntéze uvoľňujú do vzduchu kyslík. Zvýšenie množstva kyslíka môže mať významný vplyv na dýchanie a celkové zdravie.

Štúdie ukázali, že rastliny v spálni môžu zlepšiť kvalitu nášho spánku. A kto by si nechcel dobre oddýchnuť? Preto zaplňte prázdne kúty v spálni zelenými priateľmi - nielenže dodajú priestoru na vizuálnej estetickosti, ale pomôžu vám aj ľahšie dýchať.

Pomáhajú tiež čistiť vzduch odstraňovaním toxínov, čím vytvárajú zdravšie prostredie na spánok

Okrem toho, že rastliny skrášľujú naše obytné priestory, zohrávajú dôležitú úlohu aj pri zabezpečovaní čistejšieho a lepšieho vzduchu, ktorý dýchame. Robia to tým, že zo vzduchu odstraňujú toxíny a znečisťujúce látky. To môže mať veľký vplyv na naše zdravie, najmä pokiaľ ide o dobrý spánok.

Počas spánku sa naše telo zapája do základných procesov, ktoré nám pomáhajú udržiavať zdravie, vrátane obnovy buniek a regulácie hormónov. Na to, aby tieto procesy prebiehali efektívne, je nevyhnutné čisté prostredie bez toxínov.

Rastliny v spálni môžu pomôcť znížiť úroveň stresu a vytvoriť pokojnejšiu atmosféru

Rastliny môžu mať aj výrazný vplyv na hladinu stresu. Štúdie ukázali, že rastliny v spálni môžu viesť k zníženiu srdcového tepu a krvného tlaku, čo vedie k uvoľnenejšej atmosfére. Okrem toho pohľad na rastliny a starostlivosť o ne môže zvýšiť pocit pohodlia a pozitívnosti.

Keď budete nabudúce hľadať spôsoby, ako sa doma zbaviť stresu, skúste do výzdoby svojej spálne zakomponovať rastliny. Vaša myseľ (a vaša izba!) sa vám poďakuje.

Navyše, bonusové body získate, ak sa rozhodnete pre rastliny známe svojou upokojujúcou vôňou, ako je levanduľa alebo jazmín.

Niektoré rastliny majú dokonca aromaterapeutické vlastnosti

Vedeli ste, že niektoré rastliny môžu skutočne pomôcť zlepšiť kvalitu vášho spánku? Levanduľa, jazmín a valeriána sú len niekoľkými príkladmi rastlín, ktoré sú známe svojimi upokojujúcimi účinkami. Môžete si ich umiestniť do spálne alebo dokonca pridať sušené bylinky do vrecúška, ktoré budete mať pod vankúšom.

Okrem toho, že tieto rastliny majú príjemnú vôňu, môžu tiež zbaviť vzduch škodlivín a poskytnúť dynamické vizuálne efekty pre uvoľnenejšie prostredie na spanie.

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk