5 netypických trikov proti chrápaniu

12. 05. 2022

Chrápanie je rozšírený problém, ktorý nám bráni vo výdatnom spánku. Preto Vám poskytneme niekoľko trikov, ako chrápaniu predísť. 

Všetci si zaslúžime výdatný nočný odpočinok. Nedovoľte preto, aby Vám, alebo Vášmu partnerovi, prekážalo v spánku chrápanie. Poskytneme Vám niekoľko netypických rád, ako sa zbaviť chrápania. Či už ide o pravidelný pitný režim alebo večernú horúcu sprchu, prinášame Vám tipy, ktoré môže vyskúšať naozaj každý. 

 Prečítajte si aj: Vyspite sa doružova! Vieme ako na to.

1. Opakujte nahlas samohlásky

Hlasové cvičenia sú skvelým spôsobom, ako posilniť svaly v hrdle a zastaviť ich vibrovanie počas noci, čo môže byť príčinou chrápania. Niekoľkokrát denne opakujte dookola všetky samohlásky (a-e-i-o-u) po dobu niekoľkých minút a výsledky sa môžu prejaviť už po pár dňoch.

2. Horúca sprcha pred spaním

V niektorých prípadoch je chrápanie spôsobené zúženými nosovými priechodmi. Dajte si preto tesne pred spaním horúcu sprchu. Para Vám pomôže zvlhčiť a rozšíriť nosové priechody a napomôže Vám s dýchaním počas noci, čo zmierni aj problémy s chrápaním.

3. Večerajte o niekoľko hodín skôr

Keď idete spať s plným žalúdkom, na Vaše pľúca a hrudník je vyvíjaný väčší tlak, čo môže viesť k chrápaniu. Preto sa snažte večeru zjesť vždy aspoň 4 hodiny pred spaním, aby ste Vášmu žalúdku umožnili jedlo stráviť, kým pôjdete do postele a tým uvoľniť prebytočný tlak.

4. Pite počas dňa dostatok tekutín

Aj keď si hydratáciu nemusíme hneď spájať s chrápaním, určité spojenie tam je. Chrápanie býva spôsobené aj sekrétmi v nosových priestoroch. Dehydratácia vplýva na hustotu týchto sekrétov, čo sťažuje dýchanie a môže viesť k chrápaniu. Denný príjem tekutín je individuálny, ale odporúčame denne vypiť aspoň 2 litre vody.

5. Ústne cvičenia

Podobne ako pri prvom bode, ústne cvičenia dokážu spevniť svaly okolo úst, nosa a hrdla a tým zabrániť nočnému chrápaniu. Pritlačte jazyk na podnebie pri zuboch a pomaly ním prejdite úplne dozadu úst a zatlačte. Cvičenie opakujte niekoľkokrát počas dňa.

Dúfame, že naše tipy boli pre Vás zaujímavé a pomôžu Vám zmierniť Vaše problémy s chrápaním. Vedeli ste, že aj výber správneho matraca môže ovplyvniť kvalitu Vášho nočného spánku? Prečítajte si viac: Ako si vybrať správny matrac. 

Najnovšie články

6 rokov záruka na tovar
Slovenský výrobca
Záruka vrátenia peňazí
Doprava zdarma
Dobrý anjel

Nenašli ste nábytok, ktorý ste hľadali? Sme výrobca nábytku, radi Vám vyrobíme to čo potrebujete.

Nechajte nám svoje telefónne číslo.

Zavoláme Vám späť čo najskôr.

© 2024 Wood Service Group, s. r. o.

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk